IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
Editing the Generals Experience Menu
RedDeadSmeg
post 10 Feb 2018, 11:43
Post #1



Group Icon

Group: Members
Posts: 180
Joined: 26 September 2016
From: England
Member No.: 13220



I'm reworking the GLA campaign. For those of you that have played it, you will know that in mission 5 you don't exactly use...GLA tech.

So I've tried to find a way to make the Russian General Powers available the player as the GLA warlord, failing thus far.

I've managed to get the powers to appear through the shortcuts thanks to map.ini, but I can't seem to edit the GLA Generals Experience menu in order for the player to be able to choose which Russian powers they want.

Is it possible to do?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shiro
post 19 Feb 2018, 7:12
Post #2


Gamer Girl
Group Icon

Group: Legend
Posts: 3802
Joined: 19 June 2009
From: Disboard
Member No.: 182
Friendly Freelancer



It should be possible, since it is just another menu. What you are probably lacking as GLA is the Russian faction science to enable the buttons - if you do not have it, they remain invisible.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RedDeadSmeg
post 19 Feb 2018, 10:46
Post #3



Group Icon

Group: Members
Posts: 180
Joined: 26 September 2016
From: England
Member No.: 13220



I've added Faction Russia to the GLA player, just tried granting Science_Russia, Science_Russia_Tier1 and Science_Russia_Tier2 but still no luck. No matter, thanks for the help.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jakato
post 19 Feb 2018, 15:06
Post #4



Group Icon

Group: Members
Posts: 84
Joined: 13 December 2017
Member No.: 16473



QUOTE (RedDeadSmeg @ 19 Feb 2018, 11:46) *
I've added Faction Russia to the GLA player, just tried granting Science_Russia, Science_Russia_Tier1 and Science_Russia_Tier2 but still no luck. No matter, thanks for the help.


Did you try inspecting the INI files to see what happens when a construction dozer is given a driver (changing it's owner)? If the Construction Dozer spawns some kind of FactionRussia crate or grants the Science_Russia, you probably just need to copy the code for whatever spawns. If nothing is spawned, chances are all players have the sciences for every faction from the start and something else is missing.

Also, perhaps the sciences of different factions conflict somehow.

Random Observation: I seem to remember capturing a Russian Dozer as the ECA (I nerve gassed the dozer) and I could not build certain buildings (the CommandBunker, I think) that required "FactionRussia" but I could build a power plant and move up the Russian tech tree from there.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Skitt
post 19 Feb 2018, 16:38
Post #5



Group Icon

Group: Moderator
Posts: 1595
Joined: 8 January 2015
From: Newcastle, England
Member No.: 10811
Aut vincere aut mori, Cave quid dicis, quando, et cui, De duobus malis, minus est semper eligendum.



do you want them to retain the gla gp tree as well?
if not just change the gla players side to usalazergeneral in the world build player menu, they will start with the russian gp menu and unlocks.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RedDeadSmeg
post 19 Feb 2018, 17:38
Post #6



Group Icon

Group: Members
Posts: 180
Joined: 26 September 2016
From: England
Member No.: 13220



QUOTE (Jakato @ 19 Feb 2018, 14:06) *
Did you try inspecting the INI files to see what happens when a construction dozer is given a driver (changing it's owner)? If the Construction Dozer spawns some kind of FactionRussia crate or grants the Science_Russia, you probably just need to copy the code for whatever spawns. If nothing is spawned, chances are all players have the sciences for every faction from the start and something else is missing.

Also, perhaps the sciences of different factions conflict somehow.

Random Observation: I seem to remember capturing a Russian Dozer as the ECA (I nerve gassed the dozer) and I could not build certain buildings (the CommandBunker, I think) that required "FactionRussia" but I could build a power plant and move up the Russian tech tree from there.


You usually have to add 'FactionRussia' under 'system' in Worldbuilder in order to build Command Centres even if you've set the player as LaserGeneral (Russia), looking at the .INI file is worth a shot though.


QUOTE (Skitt @ 19 Feb 2018, 15:38) *
do you want them to retain the gla gp tree as well?
if not just change the gla players side to usalazergeneral in the world build player menu, they will start with the russian gp menu and unlocks.


I want to keep the GLA Eva and UI due to the nature of the mission, so I can't use FactionUSALaserGeneral.

Seeing as the mission is already complete and released, don't worry if there is no answer; but if there is a way it would be great for future ideas.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jakato
post 19 Feb 2018, 17:59
Post #7



Group Icon

Group: Members
Posts: 84
Joined: 13 December 2017
Member No.: 16473



QUOTE (RedDeadSmeg @ 19 Feb 2018, 18:38) *
You usually have to add 'FactionRussia' under 'system' in Worldbuilder in order to build Command Centres even if you've set the player as LaserGeneral (Russia), looking at the .INI file is worth a shot though.


There can also be an issue of initialization orders. The UI may be generated long before the FactionRussia object is activated/run/simulated. Or something like that. The UI may be generated from a setting in the world builder player settings. This may require a custom faction to get around.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hanfield
post 19 Feb 2018, 18:51
Post #8



Group Icon

Group: Tester
Posts: 597
Joined: 24 February 2015
From: Latvia
Member No.: 10884



You don't need the FactionX object for the sciences/GP's - that object is only a prerequisite for building the respective command centers


--------------------
"don't live, hanfield"
"i swear to god, if this was a room full of you people i'd be taking off my gloves and slapping hanfield every 5 minutes"

- bruce 2016
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 26 September 2018 - 6:07