IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
ROTRdex
micxray
post 6 Oct 2015, 9:51
Post #1



Group Icon

Group: Donator
Posts: 71
Joined: 10 September 2014
From: Switzerland
Member No.: 10637
...



UPDATE - ROTRdex V0.6
================================================================================

New version is available.

Download

As already mentioned in my latest post, this release is only intended to fix a initialization issue with the latest ROTR build. ROTRdex will not be enhanced any futher.

I did start with new stuff since the last release, but meantime i decided to stop developement. But since i didnt want to revert all those changes for this little fix, there is the final new feature for ROTRdex:

Weapon tester (Experimental)
- Choose any weapon from the ROTRdex and test it against any target
- Weapon and target stats are based on the configuration at the moment of selection (e.g active upgrades, veterancy, battleplan,...)
- Calculate the elimination of the target (damage per shot, how many shots, duration)
- Run simulation (auto-shoot, including delays and reload time)
- Supports sound effects (only if you did choose to extract audio)

Things to consider:
- It is NOT supposed to simulate the game. it is NOT a battle simulator
- Anything besides basic weapon and target stats is not included (auto-healing, scattering of shots...)
- There are no game rules, you can use any weapon against any target, even if doesnt make sense (AA against ground, fire dummy/deploy/special effect weapons...)
- Sound can be messy
- Weapons with very high ROF (mostly MG's) can freeze the whole application, due to the huge amount of sounds being played. Consider using the provided mute button for these


Fun fact: the whole weapon tester thing started just because i fell in love with the f**king awesome sound the claymore gun makes, and i wanted to include it to the ROTRdex somehow biggrin.gif

Thats about it.
Hope you all enjoy the new toy.


Feedback still welcome, even tough i wont do any more changes/improvements. Except for critical issues, like the initialization problem which should be fixed with this version



UPDATE - ROTRdex V0.5
================================================================================

Changes:
- Several minor fixes
- Weapon bonus modifier are shown at the particuar stat
- DelayBetweenShots stat now supports min/max (e.g for skyshield)
- Garrison bonus for infantry
- Provided transport slots are now displayed
- Added support for bike logic, you can now switch riders
- Internal version support updated (for testers)

New features:
- Buildings and defences are now part of the ROTRdex
- Structures show their needed power / produced power
- Ammo bonus for defences added
- Filter function for [Vehicle, Aircraft, Infantry, Buildings, Defences]


For installation just replace the old executable file with the new one and youre done.

As always, feedback welcome smile.gif


UPDATE - ROTRdex V0.4
================================================================================

Changes:
- Minor bugfixes
- Death / Fear Voices added for infantry and aircrafts (only available if you choose to extract the audio)


UPDATE - ROTRdex V0.3
================================================================================

Changes:
- Several minor fixes
- Most of the recycler upgrades are supported now
- Venom & Manticore protocol upgrades supported
- PreAttack Delay/Type values added to weapon stats
- Continuous fire rate included in weapon stats

New features:
-> "Raw View"
- View a units INI file
- View a weapons INI snippet
- Uses users default editor for .ini files
-> "Workspaces"
- Allows to have multiple ROTRdex initializations
- Workspace selector on startup
- Define own workspaces
-> "Bonus Management"
- Veterancy level bonus
- Target marker bonus (Avenger, Marksman...)
- Horde / Propaganda / Battleplans bonuses
- Cost reduction bonus (Industrial Plant, Oil Refinery)
- Exclusive bonuses (Frenzy, Tear Gas ...)

For installation just replace the old executable file with the new one and youre done.

And again, feedback welcome smile.gif

================================================================================

Requirements:
- Windows only (tested on 7 and 8.1)
- .NET Framework 4 or higher installed
- C&C Generals / ZH and ROTR mod installed

The tool will extract all the needed data from the game files. So it will show you the units, as they are in your current installed ROTR version.
If a you have a new version you can simply reinitialize the tool and the data is up to date again.

Please consider that not everything will work 100% and the data shown may differ from ingame values due to different / complex implementation.

This post has been edited by micxray: 3 Apr 2017, 11:08
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Knjaz.
post 6 Oct 2015, 9:55
Post #2



Group Icon

Group: Tester
Posts: 1799
Joined: 29 May 2012
Member No.: 9155



GOOD STUFF.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
{Lads}RikerZZZ
post 6 Oct 2015, 10:00
Post #3


Certified Shitposter
Group Icon

Group: Tester
Posts: 2217
Joined: 30 December 2013
From: Melbourne, Australia
Member No.: 10248
I don't sense anything...



Handy smile.gif


This post has been edited by {Lads}RikerZZZ: 6 Oct 2015, 10:00


--------------------

Many thanks to IvanMRM for drawing my epic signature.
Also, check out our ROTR - Fan group on Facebook.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
M.P
post 6 Oct 2015, 10:47
Post #4


Da Ogre
Group Icon

Group: Dev. Team
Posts: 1179
Joined: 26 July 2014
From: Mah Swamp
Member No.: 10559
IT'S ALL OGRE NOW!



So gud I8.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mizo
post 6 Oct 2015, 11:50
Post #5


AI Coding Expert
Group Icon

Group: Dev. Team
Posts: 1560
Joined: 9 May 2014
From: Poland
Member No.: 10450



You are a God biggrin.gif

Some stuff I found which are missing is Movement speed ^^

This post has been edited by Mizo: 6 Oct 2015, 12:01


--------------------


Not a Rusty Spoon........The_Hunter uses a goddamn wooden spoon on his AI Scripters....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Svea Rike
post 6 Oct 2015, 12:07
Post #6



Group Icon

Group: Members
Posts: 2485
Joined: 20 December 2012
From: My mother's womb
Member No.: 9540



Told me it had a virus.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SiR Chaff
post 6 Oct 2015, 13:47
Post #7


Dat Red Guard spammer...
Group Icon

Group: Members
Posts: 321
Joined: 17 October 2014
Member No.: 10691
Its been proven from time to time that Red Guard spam solves everything... EVERYTHING..



QUOTE (Mizo @ 6 Oct 2015, 18:50) *
You are a God biggrin.gif

Some stuff I found which are missing is Movement speed ^^

It should have 3 different entries instead of movement speed as that makes it too vague:

Max speed, turn rate, acceleration and its damaged versions

Other things missing that might be worth adding:

ShroudClearingRange (especially this one since this is the thing scout units have important)
CrusherLevel
CrushableLevel
TransportSlots
PackTime and UnpackTime (for Deploy type units)
StealthDetectionRange (depending on the type of stealth object being detected it should have different ranges)


That said, it's a great tool... Cheers mate smile.gif

This post has been edited by SiR Chaff: 6 Oct 2015, 14:11


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
micxray
post 6 Oct 2015, 14:31
Post #8



Group Icon

Group: Donator
Posts: 71
Joined: 10 September 2014
From: Switzerland
Member No.: 10637
...



QUOTE (Svea Rike @ 6 Oct 2015, 13:07) *
Told me it had a virus.


blink.gif ok... Well i can guarantee you theres no virus inside of it

QUOTE (SiR Chaff @ 6 Oct 2015, 14:47) *
It should have 3 different entries instead of movement speed as that makes it too vague:

Max speed, turn rate, acceleration and its damaged versions

Other things missing that might be worth adding:

ShroudClearingRange (especially this one since this is the thing scout units have important)
CrusherLevel
CrushableLevel
TransportSlots
PackTime and UnpackTime (for Deploy type units)
StealthDetectionRange (depending on the type of stealth object being detected it should have different ranges)


That said, it's a great tool... Cheers mate smile.gif


Thats alot of additional info smile.gif can all be added, but do you really need all that stuff?
for the sake of clarity i dont want to flood the window with unnessecary things. smile.gif

This post has been edited by micxray: 6 Oct 2015, 14:32
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SiR Chaff
post 6 Oct 2015, 14:41
Post #9


Dat Red Guard spammer...
Group Icon

Group: Members
Posts: 321
Joined: 17 October 2014
Member No.: 10691
Its been proven from time to time that Red Guard spam solves everything... EVERYTHING..



QUOTE (micxray @ 6 Oct 2015, 21:31) *
Thats alot of additional info smile.gif can all be added, but do you really need all that stuff?
for the sake of clarity i dont want to flood the window with unnessecary things. smile.gif

Well, some of the additional info are usually important in PvP games (if you're a gamer and a math wiz).. If it floods with info, you could use the same method with what you did for the armor set

And there are people who tend to be lazy opening the INI files just to get a specific stat tongue.gif


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Zion
post 6 Oct 2015, 15:40
Post #10



Group Icon

Group: Members
Posts: 627
Joined: 2 April 2015
Member No.: 10992



WOW.. this is awesome. Im impressed, you programmed this your self? very nice job.. and this looks so clean too! with buttons and switches.. loving it!

I did find some weird stats..

for example overlord test build v4 xp reward 200 200 400 60

is that a glitch in your tool or is this actually a glitch in the test build?

This post has been edited by Zion: 6 Oct 2015, 15:41
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mizo
post 6 Oct 2015, 15:47
Post #11


AI Coding Expert
Group Icon

Group: Dev. Team
Posts: 1560
Joined: 9 May 2014
From: Poland
Member No.: 10450



I am pretty sure its not a test build bug.


--------------------


Not a Rusty Spoon........The_Hunter uses a goddamn wooden spoon on his AI Scripters....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
micxray
post 6 Oct 2015, 15:50
Post #12



Group Icon

Group: Donator
Posts: 71
Joined: 10 September 2014
From: Switzerland
Member No.: 10637
...



QUOTE (Zion @ 6 Oct 2015, 16:40) *
WOW.. this is awesome. Im impressed, you programmed this your self? very nice job.. and this looks so clean too! with buttons and switches.. loving it!

I did find some weird stats..

for example overlord test build v4 xp reward 200 200 400 60

is that a glitch in your tool or is this actually a glitch in the test build?


thx smile.gif yes i did it myself.

youre not the first one who noticed the issue with the XP. its actually the text field which is too small, so it cuts off the last digit. Will fix that soon
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Damfoos
post 6 Oct 2015, 15:52
Post #13


"Ha! I could do this with my eyes closed!"
Group Icon

Group: Tester
Posts: 267
Joined: 14 October 2014
From: Russia
Member No.: 10686
Russian translator



QUOTE (Zion @ 6 Oct 2015, 18:40) *
for example overlord test build v4 xp reward 200 200 400 60

is that a glitch in your tool or is this actually a glitch in the test build?


I'm pretty sure it happens because the text field is too short for such a long string, so you can't see the last 0 in 600. This can be easily solved if the text field's size will be adjusted for a string as long as "9999 9999 9999 9999" in the next version of the program.

This post has been edited by Damfoos: 6 Oct 2015, 15:53


--------------------


ROTR 1.86 RUS | ShockWave 1.2 RUS | Operation:Firestorm RUS
ROTR VK Fan Group => ROTR.VK <= Группа ROTR ВКонтакте
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Composite armour
post 6 Oct 2015, 16:33
Post #14



Group Icon

Group: Members
Posts: 489
Joined: 22 November 2013
Member No.: 10200



This is brilliant. Great work!


--------------------
Composite Armor has been installed, sir.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Graion Dilach
post 6 Oct 2015, 19:54
Post #15


Supérior Caliburwielder
Group Icon

Group: Project Leader
Posts: 628
Joined: 23 August 2013
From: Iszkaszentgyörgy, Hungary
Member No.: 10093
Just a random modder trying to give a helping hand.



It's only good for Windows users. No luck getting it working under Linux - which means Mac users will probably also find this unable to start.

I am only guessing that the code itself would be crossOScompatible but only in souce-code form - .NET executables doesn't really like the Mono environment usually.

This post has been edited by Graion Dilach: 6 Oct 2015, 19:56


--------------------


AS Discord server: https://discord.gg/7aM7Hm2 | SWR Community Discord https://discord.gg/REcbv37
QUOTE
ComradeCrimson: AS is the product of Hungarian acid
ComradeCrimson: And magical hussars
Dutchygamer: and Weird Al.

QUOTE (Hanfield @ 17 Dec 2016, 20:47)
we have players who don't play, testers who don't test, devs who don't dev and members who don't remember
Go to the top of the page
 
+Quote Post
{Lads}RikerZZZ
post 6 Oct 2015, 22:06
Post #16


Certified Shitposter
Group Icon

Group: Tester
Posts: 2217
Joined: 30 December 2013
From: Melbourne, Australia
Member No.: 10248
I don't sense anything...



QUOTE (Graion Dilach @ 6 Oct 2015, 20:54) *
It's only good for Windows users. No luck getting it working under Linux - which means Mac users will probably also find this unable to start.

I am only guessing that the code itself would be crossOScompatible but only in souce-code form - .NET executables doesn't really like the Mono environment usually.


As someone who uses both Mac and PC, I'm wondering if its possible to do a browser based version down the track so that we can all access it on the go


--------------------

Many thanks to IvanMRM for drawing my epic signature.
Also, check out our ROTR - Fan group on Facebook.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
micxray
post 7 Oct 2015, 8:07
Post #17



Group Icon

Group: Donator
Posts: 71
Joined: 10 September 2014
From: Switzerland
Member No.: 10637
...



QUOTE (Graion Dilach @ 6 Oct 2015, 20:54) *
It's only good for Windows users. No luck getting it working under Linux - which means Mac users will probably also find this unable to start.

I am only guessing that the code itself would be crossOScompatible but only in souce-code form - .NET executables doesn't really like the Mono environment usually.


Yep its only for windows users. Without the .NET framework you will have no chance to run it. Mono is kind of a ported version of .NET for mac, but as you said, its most likely not gonna work.
I started the whole thing with Java, means it would be cross-platform, but the performance of the file handling was just garbage. Like extracting one .big file lasted over a minute. So i decided to do it in .NET, (same exctraction < 3s) and since i didnt plan to share it at first, i didnt care about windows only.

QUOTE ({Lads}RikerZZZ @ 6 Oct 2015, 23:06) *
As someone who uses both Mac and PC, I'm wondering if its possible to do a browser based version down the track so that we can all access it on the go


That would be the best solution for cross-platform. But then you cant just access the game files to get the data like now. You would have to store the data on a server and then display it in the browser.


So i am really sorry for the users which cant run the tool, but i dont have the aim to rewrite all the stuff...

This post has been edited by micxray: 7 Oct 2015, 8:27
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The_Hunter
post 7 Oct 2015, 9:45
Post #18



Group Icon

Group: Administrator
Posts: 5596
Joined: 31 May 2009
From: The Netherlands
Member No.: 1
Projects: SWR Productions
Bitch slapping SAGE since 2003



ROTR can't even run on a MAC so its rather fruitless to begin with.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
3rdShockArmy
post 7 Oct 2015, 14:58
Post #19


Chat Nick
Group Icon

Group: Members
Posts: 743
Joined: 12 April 2015
From: Serbia
Member No.: 11096
If you ever decide to invade Russia, for the love of God, bring some warm clothes. We don't want you to blame the "evil Russian winter" when you get crushed, like everyone else who tried.



What can I say? Maybe "Made in Switzerland" is all we need. Mister Micxray, this is so galactically great! For the first time since I play RotR, I hear Grumble attack voice. Kudos to you! beer1.gif


--------------------
Oh Lord, have mercy, for I am unworthy!

Air war in Europe

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Skitt
post 7 Oct 2015, 15:13
Post #20



Group Icon

Group: Moderator
Posts: 1419
Joined: 8 January 2015
From: Newcastle, England
Member No.: 10811
Aut vincere aut mori, Cave quid dicis, quando, et cui, De duobus malis, minus est semper eligendum.



Dude i love you.
this is brill.


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Graion Dilach
post 7 Oct 2015, 17:03
Post #21


Supérior Caliburwielder
Group Icon

Group: Project Leader
Posts: 628
Joined: 23 August 2013
From: Iszkaszentgyörgy, Hungary
Member No.: 10093
Just a random modder trying to give a helping hand.



QUOTE (The_Hunter @ 7 Oct 2015, 10:45) *
ROTR can't even run on a MAC so its rather fruitless to begin with.

Pretty certain it can. Wine is the same for both Mac and Linux so I'm definitely sure ROTR can run on a Mac by using a Windows ZH installation with Wine instead of the native build.


--------------------


AS Discord server: https://discord.gg/7aM7Hm2 | SWR Community Discord https://discord.gg/REcbv37
QUOTE
ComradeCrimson: AS is the product of Hungarian acid
ComradeCrimson: And magical hussars
Dutchygamer: and Weird Al.

QUOTE (Hanfield @ 17 Dec 2016, 20:47)
we have players who don't play, testers who don't test, devs who don't dev and members who don't remember
Go to the top of the page
 
+Quote Post
The_Hunter
post 7 Oct 2015, 20:54
Post #22



Group Icon

Group: Administrator
Posts: 5596
Joined: 31 May 2009
From: The Netherlands
Member No.: 1
Projects: SWR Productions
Bitch slapping SAGE since 2003



QUOTE (Graion Dilach @ 7 Oct 2015, 18:03) *
Pretty certain it can. Wine is the same for both Mac and Linux so I'm definitely sure ROTR can run on a Mac by using a Windows ZH installation with Wine instead of the native build.


Like that yes but it doesn't work on the MAC port of GEN/ZH


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kicknut00
post 8 Oct 2015, 1:38
Post #23


Top Law
Group Icon

Group: Members
Posts: 147
Joined: 17 June 2014
From: Some random Tf2 map
Member No.: 10509
Stuff Stuff Blah Blah Blawh Law



Do I need to catch a conscript in order for the data to be recorded


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
{Lads}RikerZZZ
post 8 Oct 2015, 8:07
Post #24


Certified Shitposter
Group Icon

Group: Tester
Posts: 2217
Joined: 30 December 2013
From: Melbourne, Australia
Member No.: 10248
I don't sense anything...



QUOTE (Kicknut00 @ 8 Oct 2015, 2:38) *
Do I need to catch a conscript in order for the data to be recorded

... yes


--------------------

Many thanks to IvanMRM for drawing my epic signature.
Also, check out our ROTR - Fan group on Facebook.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Skitt
post 12 Oct 2015, 17:41
Post #25



Group Icon

Group: Moderator
Posts: 1419
Joined: 8 January 2015
From: Newcastle, England
Member No.: 10811
Aut vincere aut mori, Cave quid dicis, quando, et cui, De duobus malis, minus est semper eligendum.



do you know that china's supply truck is missing


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 26 April 2017 - 10:55