IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
How to install mods for C&C games on Origin, ... Because enough people have asked for it already (here & on Mod
Kalga
post 26 Sep 2013, 20:18
Post #1


Writer do his best now and BSing...
Group Icon

Group: Members
Posts: 536
Joined: 10 February 2013
From: Somewhere in America (currently, not always that way)
Member No.: 9758
Yes I like Touhou... and the problem is?



First of all, I'm not sure where to post this so I'm posting it here...

---

So you have brought C&C The Ultimate Collection and realized that you can't get any mods to work (because EA is full of s--t). There's a simple way to fix that...

For C&C 2, C&C 3, RA3:

1. install the fixed launchers : http://www.commandandconquer.com/forums/fo...mate-collection Never mind that link, not everyone can see it, try this one instead: http://bibber.eu/downloads/cnc-3-tiberium-wars/

2. Install Desura on your computer & get a Desura account (of course almost everyone who plays mods (beside me apparently) already got that part).

3. Download the mods that you want to play from Desura.

4. Play the mod(s)

For C&C General & ZH

1. Same as above.

2. Download whatever mod you want to play.

3. If mod has installer, launch it but make sure that the directory path leads to C&C Generals/ZH folder in Origin games rather than EA games or other things.
3.5. If mod does not have installer, simply put the files where they tell you to (still somewhere in the folder Origin games in C-drive, actually this way can be done without needing to install the fixed launchers. Note that this method can only accommodate one mod at a time.)

4. Play the mod(s).

For RA2:

I have no idea how to get mods to work for that. There's apparently something missing in the original files or something...

---

Oh and anyone who got any other tricks feel free to post them. wink.gif

This post has been edited by Kalga: 31 Oct 2013, 12:00


--------------------
... wait, oh s--t! I've been surrounded by raging modders!

The forum is ripe with the stench of gamers!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Neo3602
post 26 Sep 2013, 21:22
Post #2


Secure, Contain, Protect
Group Icon

Group: Members
Posts: 467
Joined: 23 June 2013
From: USA
Member No.: 9992



Thank you Very very much!!

This post has been edited by Neo3602: 26 Sep 2013, 21:22


--------------------
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chuck Kawosky
post 5 Dec 2013, 3:34
Post #3



Group Icon

Group: Members
Posts: 133
Joined: 15 February 2013
From: USA
Member No.: 9793



THANKS it works your a star mate. smile.gif

This post has been edited by sim0b: 5 Dec 2013, 3:45
Go to the top of the page
 
+Quote Post
infernocannon
post 6 Dec 2013, 22:12
Post #4



Group Icon

Group: Members
Posts: 3
Joined: 6 December 2013
Member No.: 10219



QUOTE (Kalga @ 26 Sep 2013, 20:18) *
First of all, I'm not sure where to post this so I'm posting it here...

---

So you have brought C&C The Ultimate Collection and realized that you can't get any mods to work (because EA is full of s--t). There's a simple way to fix that...

For C&C 2, C&C 3, RA3:

1. install the fixed launchers : http://www.commandandconquer.com/forums/fo...mate-collection Never mind that link, not everyone can see it, try this one instead: http://bibber.eu/downloads/cnc-3-tiberium-wars/

2. Install Desura on your computer & get a Desura account (of course almost everyone who plays mods (beside me apparently) already got that part).

3. Download the mods that you want to play from Desura.

4. Play the mod(s)

For C&C General & ZH

1. Same as above.

2. Download whatever mod you want to play.

3. If mod has installer, launch it but make sure that the directory path leads to C&C Generals/ZH folder in Origin games rather than EA games or other things.
3.5. If mod does not have installer, simply put the files where they tell you to (still somewhere in the folder Origin games in C-drive, actually this way can be done without needing to install the fixed launchers. Note that this method can only accommodate one mod at a time.)

4. Play the mod(s).

For RA2:

I have no idea how to get mods to work for that. There's apparently something missing in the original files or something...

---

Oh and anyone who got any other tricks feel free to post them. wink.gif


Do you also know where to install the files of the "Rise of the Reds V1.8"-mod in the zero hour folder? Please be detailed enough or show me a picture of your zero hour folder with the files.
I'd be extremely thankful if anyone could help me with this because i've downloaded the shockwave and rise of the reds mods but after installation it always keeps telling me that I installed the mod in the wrong folder!
Please help me.

Thank you

Infernocannon
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kalga
post 6 Dec 2013, 23:41
Post #5


Writer do his best now and BSing...
Group Icon

Group: Members
Posts: 536
Joined: 10 February 2013
From: Somewhere in America (currently, not always that way)
Member No.: 9758
Yes I like Touhou... and the problem is?



That actually depends on your computer...

For my Computer this is directory file path I used:

C:\Program Files (x86)\Origin Games\Command and Conquer Generals Zero Hour\Command and Conquer Generals Zero Hour

Hopefully this will help...


--------------------
... wait, oh s--t! I've been surrounded by raging modders!

The forum is ripe with the stench of gamers!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
infernocannon
post 7 Dec 2013, 12:56
Post #6



Group Icon

Group: Members
Posts: 3
Joined: 6 December 2013
Member No.: 10219



QUOTE (Kalga @ 6 Dec 2013, 23:41) *
That actually depends on your computer...

For my Computer this is directory file path I used:

C:\Program Files (x86)\Origin Games\Command and Conquer Generals Zero Hour\Command and Conquer Generals Zero Hour

Hopefully this will help...

I'll try it thank you for helping!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
infernocannon
post 7 Dec 2013, 14:05
Post #7



Group Icon

Group: Members
Posts: 3
Joined: 6 December 2013
Member No.: 10219



QUOTE (infernocannon @ 7 Dec 2013, 12:56) *
I'll try it thank you for helping!!

I tried what you said but when I run the game it doesn't run the mod (in this case Rise of the Reds V1.8) but instead it runs zero hour itself!
I'm desperate and I contacted the modmakers for help. I run the Ultimate Collection of Command and Conquer from Origin.

Thanks anyway for trying to help me!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chuck Kawosky
post 20 Feb 2014, 15:46
Post #8



Group Icon

Group: Members
Posts: 133
Joined: 15 February 2013
From: USA
Member No.: 9793



So basically you cannot play ShW if you have Origin? Ive installed correctly but when im in the gamespy it will not allow me to go passed the Gamespy log in. It wont let me online with ShW but it will with ROTR (Rise of the Reds).
Does anyone else have the solution? Im using Origin with Ultimate collection.

Thanks...

This post has been edited by sim0b: 20 Feb 2014, 15:52
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ren9999
post 29 May 2014, 21:43
Post #9



Group Icon

Group: New Members
Posts: 1
Joined: 29 May 2014
Member No.: 10489



QUOTE (infernocannon @ 7 Dec 2013, 8:05) *
I tried what you said but when I run the game it doesn't run the mod (in this case Rise of the Reds V1.8) but instead it runs zero hour itself!
I'm desperate and I contacted the modmakers for help. I run the Ultimate Collection of Command and Conquer from Origin.

Thanks anyway for trying to help me!!

if youve already resolved the problem then disregard this post. but otherwise please anwer the following so we can help you

What operating system are you running?
Is it 32 bit or 64 bit? (yes this can change where a program installs by default, so it matters)
*hint - if you have more than 4 gb of ram then you almost definitely have a 64 bit OS, (look in dxdiag, it will tell you)


*NOTE* i ask what os you are running because each one does things differently even among the different windows versions


did origin install into the default directory, or did you specifically tell it to install somewhere else?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
buzzjunior
post 3 Jun 2014, 19:50
Post #10



Group Icon

Group: New Members
Posts: 2
Joined: 3 June 2014
Member No.: 10495



Hi there, I have the exact same problem as @Infernocannon. I have followed the steps of installing it in C:\Program Files (x86)\Origin Games\Command and Conquer Generals Zero Hour\Command and Conquer Generals Zero Hour and it's just loading up the game instead of the mod.

So a few specifications-
Windows 8.1
64Bit, x64 based
4GB Ram

ZH is definitely installed in that folder as I've checked everywhere. I was thinking maybe it's because Origin games installed in [Program Files (x86)] rather than in [Program fies]?

What do you guys think?

Thanks for your support smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
buzzjunior
post 3 Jun 2014, 20:04
Post #11



Group Icon

Group: New Members
Posts: 2
Joined: 3 June 2014
Member No.: 10495



Straight after i posted that I came across this- http://www.commandandconquer.com/forums/in...ate-collection/
Someone has changed the launchers so that it now works for mods and maps smile.gif

hope it works for everyone else like me smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kalga
post 3 Jun 2014, 21:09
Post #12


Writer do his best now and BSing...
Group Icon

Group: Members
Posts: 536
Joined: 10 February 2013
From: Somewhere in America (currently, not always that way)
Member No.: 9758
Yes I like Touhou... and the problem is?



And if that fails there's always the good old method of simply use the no installer version and insert the files directly into the appropriate folder (thereby bypassing whatever the heck Origin is blocking)


--------------------
... wait, oh s--t! I've been surrounded by raging modders!

The forum is ripe with the stench of gamers!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Joramelarius
post 28 May 2015, 16:58
Post #13



Group Icon

Group: New Members
Posts: 3
Joined: 12 May 2015
Member No.: 11353



I know it is a pretty old thread but don't know where to put it otherwise..

Somehow I'm unable to install the fixed launchers when downloaden the file from the above mentioned link (http://bibber.eu/downloads/cnc-ultimate-collection-launchers/).
Can someone maybe provide me with the launchers themselves instead of an installer? I'm looking for C&C generals and Zero Hour.

Thank you in advanc.e
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



Lo-Fi Version Time is now: 20 October 2017 - 4:21